włączenie funkcji fader w radiu swing

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kilian
    Classic
    • 2010
    • 6

hmm te objawy nie wskazują na nit/y bynajmniej patrząc po moich objawach jakie miałem gdybym miał coś doradzić to profilaktycznie sprawdziłbym olej w skrzyni czy nie ma w nim jakiegoś metalowego świństwa ale przy okazji zapytałbym się profesjonalistów od skrzyń
  • michal5312
    Drive
    • 2009
    • 48

witam .zamontowałem głośniki w tylnych drzwiach w swojej octavi głośniki grają ale w radiu nadal nie ma funkcji fader czy jest jakaś możliwość żeby ją uruchomić.w radiu jest wyjście na 4 głośniki z góry dziękuje
    michał

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

michal5312, trzeba przekodować radio VAG-iem z 2 na 4 głośniki...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• michal5312
        Drive
        • 2009
        • 48

ok dzięki za info
        michał

Komentarz

• mobil
          Ambiente
          • 2009
          • 139

niekoniecznie. U mnie automatycznie się uruchomiło po jakimś czasie. Ale vagiem też można.
          http://emmu.pl
          ----------------------------------------------------------
          W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

• michal5312
            Drive
            • 2009
            • 48

a czy POLSKI VAG 2.5 USB da rade coś takiego zrobić? bo taki program posiadam wiem że jest to program do starszych modeli a czy z can też można go wykorzystać?
            michał

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

michal5312, chyba nie...
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• leadman
                Drive
                • 2009
                • 98
                • Ford

A możesz napisać jak przeprowadziłeś kable?
                I jak dostać się radia?
                Ja też zamierzam dołożyć głośniki do tylnych drzwi, bo sam przód trochę lipnie gra.

Octavia II FL 2009 1,4TSI

Komentarz

• daniel.krech
                  Drive
                  • 2009
                  • 88

i pytanko odemnie,michal5312 czy po dolozeniu tych glosnikow gra lepiej,warte to zachodu?i wlasnie jak poprowadziles kable

Komentarz

• michal5312
                    Drive
                    • 2009
                    • 48

głośniki dokładałem na tył tylko ze względu na dziecko nie dla szpanu czy lepiej gra nie zauważyłem różnicy kable poprowadziłem jak wszystkie przewody wychodzące z drzwi słupkiem drzwiowym na dół i pod listwą progową a dalej z jednej strony nad schowkiem a z drugiej odkręciłem półke pod kolumną kierowniczą. żeby wyciągnąć radio trzeba zdjąć osłone radia i pokręteł nawiewu jest na zatrzaskach i są śrubki które trzymają radio. Odkręcamy śrubki podpinamy kable i słuchamy muzyki na tylnych głośnikach. gwizdków nie montowałem w sklepie z głośnikami mówili że nie ma takiej potrzeby w moim przypadku a głośniki jakieś zwykłe około 130 zł za komplet razem z dystansami nie jakieś z wyższej pólki
                    michał

Komentarz

• mecholl
                      L&K
                      • 2008
                      • 1006

Zamieszczone przez daniel.krech
                      i pytanko odemnie,michal5312 czy po dolozeniu tych glosnikow gra lepiej,warte to zachodu?

Zamieszczone przez michal5312
                      nie zauważyłem różnicy
                      nie zgodzę się z michal5312, ja mam u siebie 8 głośników. ostatnio stojąc w korku bawiłem się przełączając głośniki na różne sposoby i powiem, że sam przód albo sam tył to totalna porażka ale w komplecie jak na serię to efekt jest bardzo dobry.
                      Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• daniel.krech
                        Drive
                        • 2009
                        • 88

dzieki michal,wlasnie rozwazam czy wykonac taka operacje u siebie,mysle ze zdecyduje sie :wink: .dzieki raz jeszcze za inf,pozdr

Komentarz

• michal5312
                          Drive
                          • 2009
                          • 48

nie zgodzę się z michal5312, ja mam u siebie 8 głośników. ostatnio stojąc w korku bawiłem się przełączając głośniki na różne sposoby i powiem, że sam przód albo sam tył to totalna porażka ale w komplecie jak na serię to efekt jest bardzo dobry.

Możlwe , że dałeś lepsze głośniki ja tak jak pisałem nie dałem nawet gwizdków i głośniki jakaś podstawa. poza tym musze załączyć funkcje fader. Jeżeli byłyby lepsze głośniki i gwizdki oraz włączona funkcja fader w radiu to przypuszczam że efekt będzie zadowalający
                          michał

Komentarz

• mecholl
                            L&K
                            • 2008
                            • 1006

Zamieszczone przez michal5312
                            Możlwe , że dałeś lepsze głośniki
                            tak jak napisałem głośniki to seria czyli takie jakie montują w fabryce, salonie.

Podam jeszcze przykład szwagra. Wywalił oryginalne głośniki, zakupił głośniki z trochę wyższej półki < rainbow, infiniti > wygłuszył wszystkie drzwi. Wszystko gra super ale jak odłączy tył to czegoś i tak brakuje. Także ja pełną gębą jestem za głośnikami z tyłu.

Pzdr.
                            Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• leadman
                              Drive
                              • 2009
                              • 98
                              • Ford

Będzie lepiej na 100%.
                              I faktycznie ci co siedzą z tyłu też lepiej słyszą wtedy )
                              Moje dziecko też narzekało ostatnio że jest za cicho a ja miałem już niezłe disko z przodu.

AD.
                              Dobrałem się dzisiaj do tylnych drzwi ale poległem.
                              Znalazłem 5 wkrętów (1 pod osłoną głośnika wysokotonowego i 4 w rączce).
                              Co dalej? Pozostają tylko zaczepy? Czy trzeba jeszcze ściągnąć tą listwę aluminiową ozdobną?
                              Boję się trochę w ciemno kombinować bo jest zimno i nie chce połamać zaczepów.
                              Możesz napisać co i jak?

Octavia II FL 2009 1,4TSI

Komentarz

• Arni2012
                                Classic
                                • 2012
                                • 16

Zamieszczone przez mobil
                                niekoniecznie. U mnie automatycznie się uruchomiło po jakimś czasie
                                Wie ktoś może jaki to czas ? Mam dołożony wzmacniacz i głośnik basowy w bagażniku, a wszystko podpięte jest jako głośniki tylne do radyjka Swing + 4 fabryczne głośniki przednie.

Zamieszczone przez mobil
                                Ale vagiem też można.
                                Przepraszam za najprawdopodobniej głupie pytanie, ale ...
                                Co to jest vag ? Przypuszczam, że to oprogramowanie komputera, ale to tylko moje domysły
                                Można to zrobić samemu, czy tylko ASO ma taką szmoc ?

Komentarz

Pracuję...